Voorbeeldbrief Verzet Tegen Strafbeschikking



Voorbeeldbrief Verzet Tegen Strafbeschikking
Voorbeeldbrief
Verzet Tegen Strafbeschikking
PDF WORD
Gebruikersrecensies⭐⭐⭐⭐ 4.18 -1021
Openen




Voorbeeldbrief Verzet Tegen Strafbeschikking

Geachte heer/mevrouw,

Naar aanleiding van de ontvangen strafbeschikking met nummer [nummer], gedateerd [datum], wil ik hierbij verzet aantekenen tegen deze beslissing. Ik ben het namelijk niet eens met de opgelegde straf en wil graag mijn verhaal doen en mijn onschuld bewijzen. Hieronder licht ik mijn bezwaren toe.

1. Onjuistheid van de feiten

Ten eerste ben ik van mening dat de in de strafbeschikking opgenomen feiten onjuist zijn. Ik kan aantonen dat ik op het moment van de vermeende overtreding niet aanwezig was op de plaats delict. Daarnaast zijn er getuigen die mijn alibi kunnen bevestigen. Graag verzoek ik u om deze feiten nader te onderzoeken en mijn onschuld vast te stellen.

2. Onrechtmatig verkregen bewijs

Daarnaast maak ik bezwaar tegen de wijze waarop het bewijsmateriaal is verkregen. Ik ben van mening dat er sprake is van onrechtmatige verkrijging van bewijs, bijvoorbeeld door het niet juist volgen van de wettelijke voorschriften tijdens het onderzoek. Hierdoor kan de betrouwbaarheid en validiteit van het bewijsmateriaal in twijfel worden getrokken. Ik verzoek u dan ook om het bewijsmateriaal kritisch te beoordelen en eventuele onrechtmatigheden te erkennen.

3. Schending van mijn rechten

Tot slot wil ik benadrukken dat ik het gevoel heb dat mijn rechten zijn geschonden gedurende het strafrechtelijk proces. Ik heb niet voldoende de kans gekregen om mijn verdediging op een adequate wijze naar voren te brengen en er is onvoldoende rekening gehouden met mijn belangen. Ik verzoek u dan ook om mijn zaak opnieuw te bekijken en ervoor te zorgen dat mijn recht op een eerlijk proces alsnog gewaarborgd wordt.

  Voorbeeldbrief Schenking

Ik verzoek u vriendelijk om mijn verzet tegen de strafbeschikking in behandeling te nemen en het proces te heropenen. Tevens wil ik graag de mogelijkheid krijgen om mijn bewijsmateriaal en eventuele getuigenverklaringen aan te leveren ter ondersteuning van mijn verweer. Ik vertrouw erop dat u mijn zaak op een eerlijke en objectieve wijze zult behandelen.

Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

[Uw naam]


Vraag 1: Wat is een strafbeschikking?
Een strafbeschikking is een voorstel tot straf dat wordt gedaan door het Openbaar Ministerie (OM). Hiermee wordt een overtreding of misdrijf afgedaan zonder tussenkomst van een rechter.
Vraag 2: Kan ik verzet aantekenen tegen een strafbeschikking?
Ja, u kunt verzet aantekenen tegen een strafbeschikking binnen 14 dagen na ontvangst. In dat geval zal uw zaak alsnog aan de rechter worden voorgelegd.
Vraag 3: Waarom zou ik verzet aantekenen tegen een strafbeschikking?
Verzet aantekenen geeft u de kans om uw zaak voor te leggen aan een onafhankelijke rechter. Deze kan de strafbeschikking herroepen, wijzigen of bevestigen.
Vraag 4: Moet ik een advocaat inschakelen voor het indienen van verzet?
Nee, het is niet verplicht om een advocaat in te schakelen voor het indienen van verzet. U kunt dit zelf doen. Echter, het kan wel verstandig zijn om juridisch advies in te winnen.
Vraag 5: Wat moet ik doen als ik verzet wil aantekenen?
U kunt verzet aantekenen door middel van een brief aan de officier van justitie. Hierin geeft u aan dat u zich verzet tegen de strafbeschikking en waarom. Naast de brief moet u ook een kopie van de strafbeschikking meesturen.
Vraag 6: Moet ik de strafbeschikking betalen als ik verzet aanteken?
Nee, zolang het verzet nog loopt hoeft u de strafbeschikking niet te betalen. Mocht de rechter later bepalen dat de strafbeschikking terecht was, dan dient u alsnog het bedrag te betalen.
Vraag 7: Wat gebeurt er nadat ik verzet heb aangetekend?
Na ontvangst van uw verzet zal het OM uw zaak voorleggen aan de rechter. U ontvangt een oproeping om op een bepaalde datum en tijd voor de rechter te verschijnen.
Vraag 8: Wat zijn de gevolgen als de rechter mijn verzet gegrond verklaart?
Als de rechter uw verzet gegrond verklaart, zal de strafbeschikking worden herroepen. U wordt dan niet veroordeeld en er wordt geen straf opgelegd.
Vraag 9: Wat zijn de gevolgen als de rechter mijn verzet ongegrond verklaart?
Als de rechter uw verzet ongegrond verklaart, blijft de strafbeschikking van kracht. U wordt dan alsnog veroordeeld en dient de opgelegde straf te ondergaan.
Vraag 10: Kan ik in hoger beroep gaan tegen de beslissing van de rechter?
Ja, indien de rechter uw verzet ongegrond verklaart, kunt u in hoger beroep gaan bij het gerechtshof. Dit moet binnen 14 dagen na de uitspraak van de rechter.
Vraag 11: Wat zijn de kosten verbonden aan het indienen van verzet?
Er zijn geen specifieke kosten verbonden aan het indienen van verzet tegen een strafbeschikking. U hoeft geen griffierechten te betalen, in tegenstelling tot bij een hoger beroep.
Vraag 12: Kan ik bij verzet tegen een strafbeschikking een schadevergoeding eisen?
Nee, bij verzet tegen een strafbeschikking kunt u geen schadevergoeding eisen. Dit kan alleen bij een veroordeling door de rechter.
Vraag 13: Kan ik juridische bijstand inschakelen bij het voeren van verzet?
Ja, u kunt ervoor kiezen om juridische bijstand in te schakelen bij het voeren van verzet tegen een strafbeschikking. Een advocaat kan u bijstaan en adviseren in het gehele proces.
Vraag 14: Hoe lang duurt het voeren van verzet tegen een strafbeschikking?
De duur van het voeren van verzet kan variëren. Dit is afhankelijk van onder andere de beschikbaarheid van de rechter en het complexiteit van de zaak. Het kan enkele maanden duren.
Vraag 15: Kan ik na het indienen van verzet een strafblad krijgen?
Nee, zolang het verzet nog loopt heeft u nog geen strafblad. Het is pas na een veroordeling dat er een aantekening op uw strafblad wordt gemaakt.
  Voorbeeldbrief Vrijstelling School

Let op: Deze informatie is enkel bedoeld ter algemene informatie en dient niet beschouwd te worden als juridisch advies. Raadpleeg altijd een advocaat voor specifiek advies.



Plaats een reactie